Sajtos muffin
2004.10.06. 03:19
Hozzávalók: 2 csésze liszt 1 evőkanál sütőpor 2 evőkanál cukor 1 teáskanál só 1 (nagy) tojás 1 csésze tej ½ csésze növényi olaj ½ csésze reszelt cheddar (márvány) sajt
Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra, a muffinformákat kivajazzuk vagy papírral kibéleljük. Egy tálban elkeverjük a lisztet, a sütőport, a cukrot és a sót. Egy kisebb tálban simára keverjük a tojást, a tejet és az olajat, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket. Végül belekeverjük a reszelt sajtot. A tésztát az előkészített formákba kanalazzuk úgy, hogy csak félig vagy 2/3-ig töltjük őket. 15-20 percig sütjük (míg aranybarna nem lesz), majd kivesszük a sütőből és rácson hagyjuk kihűlni.
|